Fläskfilé på muurikkan, serverat i pitabröd med sallad!
Kryddburken.se
Kryddburken.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port Det här behöver du :
  • 1 fläskfilé
  • 450 gram
  • 1 röd lök
  • 3 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackade soltorkade tomater
  • 2 stora nävar blandade minitomater
  • 2 små burkar champinjoner (hela som jag skivar själv)
  • 3-5 dl köttbuljong (fond, färdning eller hemmagjord)
  • 3 dl grädde
  • Grovmalen svartpeppar
  • 6 st Det här behöver du :
  • ½ pkt jäst (25gram)
  • 2½ dl ljummet vatten (37 grader)
  • ½ msk honung
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • ½ tsk salt
  • 6 dl vetemjöl special
  • 10 min Låt jäsa i samma bunke ca
  • 45 min Ta upp på mjölat bakbord och knåda degen smidig
  • 6 mått och kavla till ca
  • 15 cm i diam runda, platta bröd
  • 30 min Grädda i
  • 225 grader tills pitabröden fått gyllene färg, ca
  • 10-15 min Förvara insvepta i kökshandduk tills det är dags att äta

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.