Lägg över i en stor gryta. 1skala och skär morötterna och lökarna i stora bitar och lägg ner i grytan. 1koka upp grytan och rör om under tiden. Låt grytan sjuda i cirka 1 1⁄2 timme under lock. 1Blanda ner champinjonerna och baconen i grytan
Boeufbourguignon är på något sätt grytornas gryta. Grytan är också en rätt som skickat generationer av fransmän nöjda och mätta i säng efter en middag hemma i köket
Smält svålen i botten av en stor gjutjärnsgryta på låg värme. Idag blir det fransk mat rakt igenom. I några dagar har jag haft siktet inställt på BoeufBourguignon, men jag hade ingen aning om att det skulle bli så här bra redan timmarna innan
Häll i fläsket, löken och champinjonerna i grytan när köttet börjar bli mört. Efter att ha köpt Julia Childs kokbok och tittat på filmen Julie and Julia för ett par år sen hade jag en period där jag började äta BoeufBourguignon alldeles för ofta
Nu är det dags att ge sig på en riktig klassiker som nog puttrar i många svenska (och franska) hem. En dåligt kokt gryta är ingen bra mat utan man måste låta grytan ta tid och se till att köttet verkligen blir mört
Tar inte särskilt lång tid att göra, det är långkoket som tar sin tid, men det sköter sig av sig självt Den franskagrytan har egentligen innehåll av svamp också, nämligen champinjoner, men det ville inte jag ha i Dessa lägger man annars i mot slutet, tillsammans med lökarna
Jag gjorde min gryta i min crock pot (slow cooker) och köttet fullkomligt föll i sär, mums. Givetvis ska jag inte lämna er tomhänta på något gott idag så jag skickar med er ett smaskigt recept på en riktig klassiker, nämligen BoeufBourguignon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.