Skär fisken i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Forma små ägg av färsen med hjälp av två vattensköljda skedar och lägg ner i den kokande buljongen
Skär fisken i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Forma små ägg av färsen med hjälp av två vattensköljda skedar och lägg ner i den kokande buljongen
Den blivande finalisten Tommy Myllymäki segrade i såsduellen med sin sötsura dillsås. Utom sött och surt och buljong finns det nog inte några likheter med storkockarnas såser
Häll upp oljan i en liten kanna. Mixa ägg, vinäger, senap, salt och peppar i matberedare. Häll ner oljan i en tunn stråle under tiden maskinen är igång, kör tills det blir en tjock majonnäs
Lägg den tillsammans med äggvitan, cayennepeppar och salt i matberedare med vass stålkniv. Forma fiskfärsen till knappt äggstora queneller med hjälp av en vattendoppad sked och lägg dem tätt i pannan
Servera med ris eller potatis, den kalla dillsåsen, kokta morötter och gröna ärter. blandat med mjöl. Blanda ihop ingredienserna till dillsåsen och ställ kallt i kylen fram till serveringen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.