Det finns en favorit bland favoriterna, en riktigt klassikerbland förrätter, toast skagen. När smeten börjar "dela upp sig" i klumpar slå på lite vinäger och smeten kommer bli jämn och "majonäsig" igen
Här serverar vi den på en LCHF-smörgås som är helt fantastiskt god (vi bakar den hela tiden nu. Det här receptet på skagenröra är Per Morbergs och är helt fantastiskt
Riktigt gott alltså och tillsammans med ett glas vitt vin är detta en utmärkt förrätt. Toast skagen är ursprungligen Tore Wretmans â€uppfinning†och är idag en väldigt vanlig förrätt i det svenska köket
Skala räkorna och hacka dem grovt. Lägg i en bunke och blanda med majonnäsen, dillen och pepparroten. Smaksätt eventuellt med salt och peppar och en skvätt citronsaft
Blanda räkor, dill, citronsaft, majonnäs och crème fraiche. 120 g RuccolaSkala räkorna och hacka grovt. 1Lägg toast skagen på en bädd av ruccola och garnera med en citronskiva
Klart minus är skagenröran som är gjord på räkor i saltlake. Jag är en utav alla som ofta väljer detta om jag går på en klassisk känd restaurang bara för att kunna göra en bedömning på vilken restaurang jag tycker serverar den godaste
Toast skagen är för att vara ärlig inte min favorit bland förrätter, jag vet inte riktigt varför men jag tror att det har att göra med att jag inte är så förtjust i majonäs och att den känns rätt stabbig (föredrar löjromstoast) men den här blev ändå godare än jag hade tänkt mig
Toast skagen en riktigt klassiker. Du kan förbereda räkröran, men när du har stekt brödet och lagt på räkröran så ska den för bästa resultat serveras direkt
Vilken är den mest klassiska och uppskattade svenska förrätten. Svaret bara måste bli en Toast Skagen. Fantastiskt gott och står sig genom alla tider och alla trender
Bland annat en av de kanske godaste toast skagen jag ätit (malligt jag vet men den var så god. Hon hjälpte mig med lite dator prylar som är som grekiska för mig och jag serverade mat & vin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.