Cornflakesfisk, dillsås & potatismos
Zeinas Kitchen
Zeinas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 portioner
  • 6 st bitar fisk av valfri sort (ca 800 g), det funkar även med torskblock, dela då varje block i 3 delar Jag hade torskfile.
  • 75 g smör
  • 3/4 dl ströbröd
  • 2 dl cornflakes
  • 1 tsk vitlökspulver eller 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk torkad/djupfryst persilja eller 0.5 dl finhackad färsk persilja
  • 1 msk örtsalt eller vanlig salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 4 msk citronsaft
  • En halv purjolök
  • 0,5 dl vatten
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl filmjölk, vanlig yoghurt eller cremefraiché (jag rekommenderar filmjölk)
  • 0,5 dl majonäs
  • 1 dl bostongurka
  • 1 kruka finhackad färsk dill eller 1 pkt (35 g) djupfryst dill
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 nypa svartpeppar
  • 500 g potatis (gärna mjölig)
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smör ( du kan minska mängden om du vill)
  • 1 tsk salt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.