Fiskpinnar med gräslökspotatismos
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • torskfilé
  • 11 dl vetemjöl
  • 1 salt
  • 11 st ägg
  • 11 dl ströbröd
  • 12 msk matfett
  • 1400 g potatis
  • 10.5 dl mjölk
  • 12 tsk matfett
  • 1 salt och peppar
  • 11 msk gräslök
  • 1 morötter
  • 1 citronklyftor
  • 1 torskfilé halvtinad 1 dl vetemjöl salt vitpeppar 1 st ägg 1 dl ströbröd 2 msk matfett Gräslökspotatismos: 400 g potatis kokt 0.5 dl mjölk het 2 tsk matfett salt och peppar 1 msk gräslök fint skuren Servera med: morötter rivna citronklyftorSkär fisken i drygt 1 cm tjocka skivor. Vänd fisken först i mjöl blandat med lite salt och vitpeppar och sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd. Lägg fisken på ett smörpapper och låt paneringen torka i ca 5 minuter.
  • 1 Värm stekpannan och lägg i matfettet. Stek fiskpinnarna på medelvärme, ca 3 minuter per sida, tills fisken fått fin färg och är genomstekt.
  • 1 Gräslökspotatismos: Pressa potatisen och blanda den med het mjölk och matfett till ett fluffigt mos. Blanda ner gräslöken. Smaka av med salt och peppar. Servera med rivna morötter och citronklyftor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.