1 torskfilé
halvtinad 1 dl vetemjöl salt vitpeppar 1 st ägg 1 dl ströbröd 2 msk matfett Gräslökspotatismos: 400 g potatis kokt 0.5 dl mjölk het 2 tsk matfett salt och peppar 1 msk gräslök fint skuren Servera med: morötter rivna citronklyftorSkär fisken i drygt 1 cm tjocka skivor. Vänd fisken först i mjöl blandat med lite salt och vitpeppar och sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd. Lägg fisken på ett smörpapper och låt paneringen torka i ca 5 minuter.
1 Värm
stekpannan och lägg i matfettet. Stek fiskpinnarna på medelvärme, ca 3 minuter per sida, tills fisken fått fin färg och är genomstekt.
1 Gräslökspotatismos:
Pressa potatisen och blanda den med het mjölk och matfett till ett fluffigt mos. Blanda ner gräslöken. Smaka av med salt och peppar. Servera med rivna morötter och citronklyftor.
Gör egna hemmagjorda fiskpinnar och njut av dem. Börja med att röra ihop Gräslöksyoghurten. Fiskpinnar. Vispa upp ägget lätt för hand med lite lite salt, spä ut det eventuellt med lite vatten
*I Samarbete med ICA*. Vem älskar inte fiskpinnar. Jag hoppas att allt är bra med er. Eller ja, det kanske är fel sak att säga, men tro mig – att när du inte ätit fiskpinnar på tio år, då suktar du verkligen efter dem
Hemmgjorda fiskpinnar serverade med kall dillsås och perfekt ugnsrostad potatis, MUMSFILIBABA. Det är även supergott att servera fisken med stuvad spenat
Fiskpinnar och remouladsås serveras förstås med kokt potatis och gröna ärter. Fiskpinnar. Eller med mer fisk, frasig panering utanpå, lite oformliga och kanske lite brända i kanten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.