4 900 g potatis 250 g broccoli Fiskgryta 1 morot 1/2 purjolök 1/2 apelsin 2 1/2 dl vispgrädde 2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond) 1 msk maizena majsstärkelse 1/2 msk curry salt och peppar 600 g torskfilé Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera fiskgrytan tillsammans med kokt potatis och exempelvis lätt förvällda bönor. En krämig fiskgryta som får smak av apelsinoch curry och som man helt enkelt bara vill ha mer av
Smaka av med salt och peppar. Ansa och strimla purjolöken ochfänkålen. Koka upp grädde och vatten. Servera grytan med potatis eller ris och gärna en sallad
Så idag ska ni få receptet på den smarriga fiskgrytan som fanns med i kassen. Jag har ibland svårt för fisk och älskar att testa nya rätter med just fisk, då det är just fisk jag har svårt att få till i köket, eller att jag inte vet VAD jag ska göra med fisken
Fisk fänkålochapelsin är en perfekt kombo i smaker, därtill lite kryddor broccoli och bönor samt en supergod emulsion som får gotta till sig på fisken så har vi en perfekt middag som kan serveras med antingen ett potatismos eller en solotto och lite pesto genovese
Potatisar som rostats i olivolja med flingsalt är en läckerhet, och den lilla salladen på tunt hyvlad fänkåloch gurka jag serverade till hade fått dra till sig smak av apelsinsaft
Skala apelsinernamed en kniv och dela dom sen i kvartar och skiva skivor tvärs över klyftorna. God sallad med inspiration av Bo Hagströms kokbok Bounissimo som vi hade glädjen att få från Måns och Conny i julklapp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.