Fiskgryta med apelsin och fänkål
Tasteline
Tasteline
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 gram fisk , (inte fet fisk), plus eventuella ben
  • 1 st gul lök(ar) , skalad i klyftor
  • 1 st selleristjälk
  • 1 fänkål , (det ansade från fänkålen till grytan)
  • 1 msk svartpeppar, hel
  • 2 msk olivolja
  • 1 st gul lök(ar) , skalad och tunt skivad
  • 3 st vitlöksklyfta(or) , skalade och tunt skivade
  • 1 st fänkålsstånd , litet, ansat och tunt skivat
  • 1 tsk korianderfrön
  • 2.5 dl fiskbuljong
  • 1 saften från en apelsin , + 2 skalremsor
  • 1 burk(ar) krossade tomater , 400 g
  • 2 st lagerblad
  • 0.5 tsk provensalska örter , eller dragon
  • 1 nypa(or) saffran
  • 1 salt och peppar
  • 750 gram vit fiskfilé , som sej, torsk eller gös
  • 8 st stora räkor
  • 1 färsk persilja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.