Rensa och borsta musslorna under rinnande kallt vatten. Släng musslor som inte öppnat sig. Kasta dem som är öppna och inte sluter sig vid lätt knackning på skalet
Töm i alla musslorna, på med locket. Servera med baguette som du rostat i ugnen och en iskall öl. Skölj, tvätta, skrapa skalet och ta bort allt skägg på musslorna
Smaka av med salt och peppar. Ansa och strimla purjolöken ochfänkålen. Koka upp grädde och vatten. Servera grytan med potatis eller ris och gärna en sallad
Så idag ska ni få receptet på den smarriga fiskgrytan som fanns med i kassen. Jag har ibland svårt för fisk och älskar att testa nya rätter med just fisk, då det är just fisk jag har svårt att få till i köket, eller att jag inte vet VAD jag ska göra med fisken
Vinkokta musslormedfänkål. Skär fänkål i strimlor. Till musslor är det gott med bröd och i fredags bakade jag ett glutenfritt focacciabröd toppat med en massa godsaker
Finhacka löken, koka upp med vitt vin, lägg i musslornaoch sjud tills de öppnar sig. Hyvla fänkålen tunt, marinera med saft och zest från citronen och salt
Vi testar också att göra köttfärssås med extra mycket grönsaker i och använder även linserna i en mustig linssoppa med rotfrukter som värmer gott i kylan
Aaah, som en ljuv liten klump i magen ligger den här goda och förvånansvärt mustiga pastan nu, och vi konstaterar ännu en gång belåtet att det är värt att koka nam-nam på sina räkskal
GUL FISKGRYTAMED LAX, TORSK OCH RÄKOR. En jättegod och smakrik fiskgryta fick bli helgens middag. Grytan blir matig och mättande med lax, torsk och räkor och passar perfekt att bjuda vännerna på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.