Lägg fisken på en rejäl bit folie. Koka tills potatisen är klar, då är fisken också klar. Skala 2-3 potatisar och lägg dem i en liten kastrull med vatten. 150 g fiskfilé
Salta och peppra fiskfiléerna. Börja med såsen. Smaksätt med citronskal, salt och peppar. Ta kastrullen från plattan och red av ytterligare med en äggula utrörd i grädde
Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt pressad potatis och gröna ärtor. Mikrokoka fisken på en tallrik vid 650W, 3–4 minuter, eller sjud i en kastrull med vatten
Krydda fiskenmed salt och peppar. Smaka av med salt och peppar. Låt fisken vila medan såsen rörs ihop. Servera med kokt potatis delad i stora bitar (se bild), kokta ärter och lime
Torskrygg med pesto och fetaost. Håller på att göra om bloggen och allt tar sån tid, man kan sitta med sina bilder en hel kväll och de blir ändå inte så mycket bättre
Panerad fiskmed kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallriken med såsen. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Jag brukade bokstavligt dränka tallriken med såsen (jag gör det fortfarande)
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrättmed smak av bacon, parmesan och gräslök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.