e minut. Slå in köttet i folie och låt det vila cirka 10 minuter. Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 40 minuter. Späd all köttsaften som blir från köttet med grädde och rödvin och reducera i cirka 30 minuter med soja
Ta bort folien, höj värmen och grädda i ytterligare 15 minuter tillsammans med köttet tills gratängen är lätt gyllene på toppen. Stek oxfilé på hög värme runt om tills den har fått fin färg, detta bör ta ca 4 minuter totalt. Flytta stekpannan till ugnen och stek i 15 minuter för medium rare, eller enligt dina önskemål. Ta ut ur ugnen och låt vila på en varm plats i 10 minuter innan du skär i skivor och serverar med sås och gratäng
Tillsätt tomatpuré och svartpeppar samt fräs någon minut till. Rör i mjöl och fräs någon minut. Bryn eller grilla det på vardera sida någon minut så att det får färg
Blev lite besviken på slutet, men sen läste jag att hon har skrivet två anda fristående böcker om kriminalinspektör Emma Sköld och då fick jag en förhoppning på att det blir en uppföljning på denna som ger svar på lite frågor
Gratinera i ugnen, 200 grader i ca 20 minuter. ca 20 minuter. Testade ett nytt recept som jag "snubblade" över på nätet och det blev så gott att detta lär göras igen
Det blir minst lika gott. In i kylen 30 min. Ta ut pajen från kylen och sätt in den i ugnen i 10 min för att förgräddas. In i mitten av ugnen i 30 min på 200 grader