Lägg sparrisen i kokande, saltat vatten och koka dem ett par minuter. Pressa i en vitlöksklyfta och blanda ner tillsammans med senap och finhackade örter
Stek sparrisen i smör, krydda med salt, svartpeppar och vitlökspulver. Lägg upp sparrisen på ett fat, smula över fetaosten, strö över rödbetan och ringla över det brynta smöret
Skölj sparrisen, och bryt av det nedersta hårda på stjälken. Smaka av soppan - kanske det behövs mer limesaft, fond eller krydda - så den får riktigt god smak innan du lägger ned lax och sparris, och försiktigt låter den sjuda färdig några minuter
När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg och färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades med brynt smör
Igår år vi stekt lax med hollandaisesås och baconlindad sparris. Jag kommer att servera vitkålsjansson, ansjovisrulle, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad, olika sorters sill, rökt lax, kokt ägg med majonnäs och så till alltsammans så får vi en kall snaps
Färsk tonfisk tillagades med inspiration från Jamie Oliver, receptet hittade vi i hans kokbok "Jamie's Matrevolution" där man hittar en hel del enkla och snabba vägar till god mat, både till vardags och till fest
Sparrismed bacon, parmesan och nötter är magiskt. Stek sparrisen några min i smör. Salta nötter, jag tog paranötter idag, men det går bra med vilka som helst eller rostade pumpa/solrosfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.