Grönsparris behöver man inte skala på samma sätt som den vita. Lägg sparrisen i en låg och vid kastrull, slå över kokande saltat vatten och koka tills sparrisen känns mjuk när man provar med en sticka
När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg och färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades med brynt smör
Det här är en klassisk lunch när vi är på landet, och eftersom vi alla råkar älska sparris blev det sparris till lunch inte bara en utan två gånger förra helgen
Koka upp rikligt med saltat vatten, koka sparristopparna aldente, om du har fått tag på riktigt fin och färsksparris så gör det inget om sparris nästan är rå, ta upp och låt rinna av
1. Vårrullar. Skala och skär morötterna i smala stavar. Skölj och skär gurka och paprika i smala stavar. Skär avokado i små kuber och skär tofun i smala stavar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.