Lägg på den halverade färska löken på grillen. Skär bort benetpå clubsteken och skiva köttet. Pensla sparrisen med oliv- eller rapsolja och grilla på direkt värme i ett par minuter
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Den främsta anledningen till att det tog sådan tid var nog att jag skrivit handlingslistan på tre olika papper och sprang sedan som en tok fram och tillbaka i butiken med mina listor
Garnera med flisad choklad, färska hallon ochcitronmelissblad. citronmelissblad. Rör ner hälften av grädden i chokladsmeten – börja med några matskedar, fyll sedan påmed resten
Mixa två nävar bladspenat med en vitlöksklyftaoch lite citronsaft. Häll upp ricottaosten i en bunke och vispa med hjälp av en ballongvisp i det vita vinet
Jag gjorde en macka med smörstekt torskrygg, kungskrabba, grön ochvit sparris. ½ msk vitvinsvinäger. Sila olja genom en finmaskig sil, smaka av med salt, peppar och lite pressad citron
Innan servering, blanda alla primörer i en gryta och värm på försiktigt med lite smör • Smaka upp med salt och peppar, några droppar citronoch en massa plockad dill • Bryn resten av smöret och slå det vid servering över fisken, garnera den med dillkvistar, salta och peppra • Dela citronenpå hälften och skär bort lite av botten och toppen så att halvorna kan stå • Lägg dem med köttsidan ner i en het torr stekpanna och bryn tills de får en fin färg • Servera musselskyn till
Dessa skulle bres på en smörkräm med lemoncurd och passerade hallon istället för choklad. På DN hittas ett recept med biskvier som inte är så konservativa som jag brukar föredra mina bakverk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.