Till nyårsmiddagen hade jag köpt hem ett knippe sparris som jag inte hade bestämt hur jag skulle tillreda och tyckte det kändes lite fantasilöst att bara koka dem men så fick jag se ett recept med haricots verts som jag tänkte att det måste ju funka även medsparris, och det gjorde det, ett perfekt tillbehör till kött
Lägg sparrisen i kokande, saltat vatten och koka dem ett par minuter. Pressa i en vitlöksklyfta och blanda ner tillsammans med senap och finhackade örter
Fyll formen medsparrisbitar, blomkåls- och broccolibuketter samt bacon. Ännu en gång har jag använt broccoli och blomkål som jag tycker är så gott speciellt nu på sommaren, och så sparris
Stek sparrisen i smör, krydda med salt, svartpeppar och vitlökspulver. Lägg upp sparrisen på ett fat, smula över fetaosten, strö över rödbetan och ringla över det brynta smöret
Skölj sparrisen, och bryt av det nedersta hårda på stjälken. Smaka av soppan - kanske det behövs mer limesaft, fond eller krydda - så den får riktigt god smak innan du lägger ned lax och sparris, och försiktigt låter den sjuda färdig några minuter
När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg och färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades med brynt smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.