Tänkte fortsätta rapportera om grönsaksodlingen här hemma. Det ihärdiga regnandet har fått tomaterna i växthuset att tjura och vägra ändra färg, men i gengäld breder squashen och pumporna ut sig över hela trädgårdslandet
Håll i hatten, vegetarianer, kåkfarare och annat löst folk, ty idag är det köttfrossa. Jag skulle ordagrant kunna säga att det var kött till köttet idag, färsfylld fläskfilé om man använder andra ord
Sätt ugnen på 100 grader. Avlägsna skinnet och innerfilén från tuppbröstet och putsa den. Skär skinn och innerfilé i mindre bitar och kör det till en slät smet tillsammans med grädde i en matberedare
Rör ihop färsens samtliga ingredienser på vanligt sätt och forma små fina biffar av den. Stek dem snabbt i het stekpanna i väl brynt smör, så att de får bra färg men ändå är helt röda och halvråa inuti
All over Asia. Förra veckan gav jag ju lite tips på mina faves ur det amerikanska köket. Så nu tänkte jag istället ge lite tips från andra sidan jorden, nämligen Asien
Hej onsdag och lill-lördag. Finns det något godare än färsk fisk. Bor man som jag, på Sveriges framsida, förlåt västkusten så finns det få saker som slå pinfärsk fisk som tillagats med varsam hand
70-talet kom visst tillbaka och bjöd på middag. Fast i Langedoc/Provence upphörde man aldrig att färsera grönsaker, praktiskt taget allt kan färseras med lite god vilja
Den här goda såsen är mycket speciell och dess upphovsman är denfranske kocken Jean Vettard. För att kunna göra den krävs att man haren råsaftcentrifug
DAGENS RECEPT 14-09-19. FÄRSERAD KYCKLING. Om du färserar en kyckling räcker den till flera portioner och färsen som du fyller med får fin smak av skyn som tränger in från kycklingen
Gotlandsresan del 1. Äntligen är det semester och som vanligt i vår familj börjar semestern med ett besök på Gotland för att hälsa på min mans föräldrar som bor där
Knappast något fångar folksjälen i ett land som dess bondska grytor. Trots att recepten förfinas och förändras över århundraden bär de en kontinuitet, och kan överleva som rätter i hundratals år, kanske för evigt
Helena hos Kulturkollo utmanar denna vecka med följande frågor. Ägnar du dig åt någon hobby, vad är det och hur började ditt intresse för just den hobbyn
Det är ingen hemlighet att många är lätt darriga på benen efter allt julstök. Man har sprungit i affärer, letat i skåpen efter gammelmormors gamla köttbullsrecept, svettats och stressat i köket inför den perfekta julen – eller åtminstone en som är helt okej
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.