Rökt vildsvinskorv 2 stycken korvar. / Anki och Håkan Rökt vildsvinskorv 2 stycken korvar. Då var det dags för den där utlovade rapporten från herr Mårtenssons senaste stoppning i korvstugan när en ny smakidé skulle testas
Sedan jag var på korvevenemanget på Smaklust har jag varit vansinnigt sugen på att göra korv. Och så köpte jag boken Charcuterie och vill testa ungefär alla recept som finns i den, så gårdagen ägnades självklart åt korvtillverkning med recept från ovan nämnda bok
Vi rökte skaldjur på grillen, vi har ju testat att röka räkor tidigare men aldrig rökt musslor. Rökta räkor och musslor 2 port. Vitlök & chiliaioli 2 port. Vitlök & chiliaioli 2 port
600 g rökt lax. 1600 g rökt lax 1 dl cremé fraiche 100 g handskalade räkor 2 kokta ägg dill 50 g tubkaviar 50 g rödlök 400 g kokt färskpotatis 50 g spenat 16 cocktailtomater 30 g sockerärtor 50 g grön sparris 30 g skivade morrötterUtöröra
Man behöver rökspån för att lägga i röken och det kan man köpa lite varstans, vi har köpt våra på Ö&B men vi har sett påsar även på Jem&Fix och på Fisk & Sportboden i vår stad
Rökt lax är alltid bra att ha hemma, håller ett tag och kan användas till mycket. 1-2 paket rökt lax i skivor, strimlade. com 1-2 paket rökt lax i skivor
Rökt lax såklart. Röktemperaturen ligger på 100 grader ungefär och laxen får stå tills innertemperaturen är 61 grader, tog ungefär en timme och trekvart
Riv skalen av och pressa citronerna. Blanda saft, skal och citronpeppar i en bunke. Lägg fläskläggen i en plastpåse en och en med en sjättedel av juice, skal, pepparblandning i varje
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.