Dessa kan göras med valfri viltfärs och säkert med annan köttfärs. Generös användning av grädde i samband med viltfärs gör att hälsonivån fortfarande känns ok
Häll omedelbart upp på rena burkar. Ta av från spisen och häll på konjaken. Koka upp vattnet med sockret och den öppnade vaniljstången till 103º. 4 msk konjak
Slå på konjak och smaka av med salt och peppar. 1-2 msk konjak. Fräs svamp och lök tills löken blir genomskinlig, tillsätt grädde och fond, låt småkoka i ca 5 minuter
När vi var på matmässan Passion för mat förra fredagen så var Hälsingestintan på plats och dom bjöd på en så himla god högrevsgryta med grönpeppar och konjak
Förutom frukter, rödvin och läsk spetsar vi den även medkonjak eller rom. Lägg sedan frukten i bringaren, kannan eller bålskålen tillsammans med kanelstången
Bränn av medkonjaken, låt det inte brinna under köksfläkten. Fräs räkskalen i en gryta med lite olja tills vätskan försvunnit och skalen blivit lite vita
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.