Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Arbeta degen i maskin eller med elvispens degkrokar tills den känns smidig. Det har blivit så mycket långjästa bröd, för de blir så sega och goda, nästan som surdegsbröd
Nu verkar det som om min envishet äntligen har gett resultat, för denna gång lyckades jag få tillettsurdegsbröd som inte bara gick att äta, utan som dessutom smakade riktigt bra
Låt spenaten tina i ett durkslag. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm
Ett helt kompani är förstås bara ett talesätt men mycket mat blev det idag. Chilin var tänkt till fyra personer och det blir ju bra tänkte jag, då har vi till några luncher också
Hon har ju nästan gått en hel termin i ettan nu, och om fyra veckor är det jullov. Det var en särskild dag när alla föräldrar som ville fick komma och se på hur det gick till i klassen under några timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.