Den här är en favorit och ett klart måstetill varje jul. Nu idag när jag skulle göra den så hade jag givetvis ingen lingonsylt, tur att det bara tar typ 5 minuter att göra egen lingonsylt när man har frysta lingon… så det blev iallafall en kaka
Ett recept som följt med oss i många år men där ursprunget är okänt. Den där smakrika och mytomspunna osten från Burträsk som gör allting, till och med den enklaste lilla paj, så oemotståndligt god
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Den är ettmåstetill sommaren och jag har precis lagt in en ny beställning på kryddlandet. Den är god till det nygrillade köttet, som dip till chips eller tillbaguetter att bara doppa i vid sidan om
Vitlökssmör är ettmåste och då blandar jag bara smör, vitlök och persillade. Tänk på att risotton måste koka lugnt och regelbundet och att man måste röra runt ofta, så den inte bränner fast i botten
1 dl majonnäs 1 msk fransk senap 1 msk svensk senap 10 st cornichoner ( inlagd minigurka ) , hacka 1 salladslök, hacka salt & peppar 2 msk finhackad persilja Blanda ihop alla ingredienser och den räcker till 4 hamburgare. 4 hamburgare
Låt spenaten tina i ett durkslag. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm
Syns kanske inte så tydligt att det är ett hjärta men tanken var hjärtlig i alla fall. En riktigt saftig och smarrig smörgåstårta gjorde jag till min gubbe när han fyllde år i helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.