När jag nu hade en lergryta hemma passade jag på att baka bröd i den också. Tyckte att brödet smakade en aning jäst så nästa gång tar jag ett halvt jästpaket det borde räcka och låter det jäsa aningen längre
Forma ett knubbigt bröd av degen och lägg ner den i lerggrytan. Börja med att blötlägga lergrytan och låt den ligga i vatten medan degen jäser i bunken
-) Ja, han har inte bara tagit över föräldraledigheten här hemma utan även brödbaket. Brödet som vi valde att göra kommer ifrån boken "Enklare bröd" vilken jag verkligen kan rekommendera, många bra enkla bröd, både med surdeg och utan
Nagga bröden med gaffel. Baka ut till 3 limpor, antingen i smorda brödformar eller lägg de på bakplåtspapper på långpanna. Sätt in bröden längst ner i 175 graders ugn i 1 timma, eller sätt i termometer som ska bli 98 grader
Stort och gott ljust bröd med en del dinkel. Det här brödet reste sig bra så det blir stora skivor. Vill man hellre grädda brödet på morgonen går det säkert bra att jäsa det tolv timmar till i kylskåpet
Har blivit något av ett favoritbröd på senaste tiden. Jag tycker att brödet blir fint om man behåller degen ganska blöt/kletig, så ta det försiktigt och känn av konsistensen eftersom du blandar ner mjölet