Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Låt spenaten tina i ett durkslag. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm
Hacka lök, matjesill, dill och gräslök. Bryt kavringen i bitar och kör i matberedare till smulor. Smaksätt med svartpeppar och hälften av sillspadet eller efter smak
Lägg skivor som botten av tårtan på ett. Låt sillen rinna av och skär sedan i små bitar. Skär de hårdkokta äggen till fyllningen i småbitar och blanda ner
Tillsillen serverades en sallad med ljummen färskpotatis och gräddfil med hackad gräslök. Jag hade silllunchbesök under sista veckan av semestern, sillgillare som jag är
Men ett stående inslag är min inlagda sill som alltid blir uppskattad, receptet har jag fått av min barndomskompis som i sin tur har fått det av sin farmor
Tänkte ge er lite förslag på goda sillar att göra tillmidsommar. Kräftmarinerad sill. Dessa funkar ju såklart inte bara tillmidsommar utan till påsken och julen också, ja, året runt helt enkelt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.