Detta plus köttet ovan blev en middag. Chicken Fried Steak (eller Country Fried Steak) i USA, Cotoletta alla Milanese i Italien, Tonkatsu i Japan, Kotleta i Ryssland eller Wienerschnitzel lite överallt
Till nyårsmiddagen hade jag köpt hem ett knippe sparris som jag inte hade bestämt hur jag skulle tillreda och tyckte det kändes lite fantasilöst att bara koka dem men så fick jag se ett recept med haricots verts som jag tänkte att det måste ju funka även med sparris, och det gjorde det, ett perfekt tillbehör till kött
Bryn kotletter / grytbitar krydda ej. Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
Ut kom ett väldoftande, otroligt mört kött. Sedan blandade jag ihop en marinad/kryddblandning som jag smetade in köttet med och avslutade med att skiva tre lökar som jag la över
Strimla köttet och och stek det lätt. Varva kött, purjolökar och champinjoner i en eldfast form. Häll det på köttet och ställ in i ugnen i 200 g ca 25 min. 1 kg kött t
Putsa köttet, skär bort senor men behåll gärna fett på. Chili om du gillar hetta (färsk eller pulver). Den kan göras på kött, kyckling, fisk eller vegetarisk
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.