Vi hoppas att ni fått sova ut lite denna morgon, säkert är det extra behövligt med tanke på att man plötsligt måste stiga upp tidigt igen efter lata semestermorgnar
Det finns massvis medolika varianter på chokladbollar ute på marknaden, där den ena är nyttigare än den andra, och där den ena dessutom är godare än den andra
Tomatsåsen kan du gärna göra dubbel sats av medan du ändå är igång. Det enda du behöver tänka på är att i förväg beställa hem tvåolika kryddblandningar från Zmaka (och nej, jag är inte sponsrad men kan inte leva utan dessa båda favoriter, som jag använder till det mesta i matväg)
) Det förstod jag ju att det skulle gå göra majonnäs ändå och när jag var klar med den och smakade så fick jag en förnimmelse av bearnaisesås - en sås som alla i familjen är galna i - och då började jag tänka på om det skulle vara så enkelt att fixa en kall bea
Hetta upp två stekpannor, smält smör i båda och tillsätt 0,5dl schalottenlök och en pressad vitlöksklyfta i en panna och stek i någon minut, tillsätt alla trattkantareller och tillsätt salt och peppar, rör runt tills svamparna är mjuka, ca 8 min. Servera 300 gram entrecôte
Ruccolasås med smak av italienska kryddor och ramslök. De här båda gröna såserna är jättegoda båda två, och passar till ugnsbakad lax, varmrökt lax, skinka och kyckling bl a
Att slå en egen ”Bea” är lättare än många tror och har du tillgång till egen torkad dragon och ekologiskt smör lär det båda smaka och göra bättre än de flesta köpe-såserna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.