Vad jag än har provat på när det gäller renkött hittills så har jag fullkomligt älskat det.Det tråkiga med det är att det är väldigt dyrt men skall man ju unna sig, eller hur?4-6 port
1½ kg renfilé. Lägg ut bottnarna på ugnssäkert fat. Stek filén lätt och lägg skivorna ovanpå bottnarna. Gör en gräddstuvning på murklorna och den finhackade löken genom att smälta lite smör, vispa ner ett par msk vetemjöl och späda med grädden
beräkna 150-200 gram kött per person så totalt 400-800 gram renfilé. 400-800 gram renfilé. Reninnerfilé får sällskap av ragu på linser med jordärtskockor och bladspenat, sötpotatisemulsion, snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär, kryddstekt puffad quinoa och en svartvinbärsdoftande rödvinssky
600 g renfilé. 600 g renfilé. Kött, potatis och rödvin = lördag. Här i en lite extra festlig tappning. Morötterna och såsen är tillbehören som verkligen gör rätten, så uteslut dem inte
Strö blandningen över på renfilén och låt filén vila i en halvtimme. Stekt renfilé, potatisgratäng samtblomkålsterrin, beacon-fikon ochrostade rotgrönsakerreceptet för 4 personerIngredienser
Chateau briand på renfilé, rödvinssky. Stek renfilén i smörad stekpanna 3-5 minuter på var sida, lyft dem upp och lägg dem i aluminiumfolie att vila den sista minuten, du kan med fördel också sätta dem den sista minuten i ugnen på eftervärmen från det att du stekte dina rotgrönsaker och potatisen
Börja med att putsa och torka av renfilén samt dela den i fyra lika stora delar, peppra dem lätt men salta inte, det gör du först när det är färdig stekta
Tina filodegen i förpackningen. Sätt ugnen på 225°. Skala och koka potatisen. Mosa potatisen med elvisp och tillsätt smör, äggulor, salt, peppar och vitlök
Festlig att arrangera på tallriken tillsammans med råddjursfilé, renfilé, lammytterfilé och oxfile. Till kvällens Nyårssupé har jag föbrett en potatisterrin
Platta ut kalvsmeten på plastfolien, lägg renfilén i mitten, vik över kalvfärsen och rulla ihop till en jämn rulle (snurra kanterna på folien tills det blir en jämn och hård rulle)
Skär renfilén i skivor. Renytterfilé med timjanrostade potatisarLyxig men lättlagad renytterfilé tillsammans med timjanrostade potatisar och rödvinssås
Bakad Renfilé med råstekt potatis och grönsaker. Putsa och torka av renfilén. 480-500 g renfilé. Ta nu renfilén, filéerna, och stek dem i smör på bägge sidor i en het stekpanna, det skall bli vackert gyllenbruna men ändå inte genomstekta, flytta filéerna över på den samma ugnsplåten som rotsakerna och fortsätt grädda i ugnen, men nu på betydligt lägre värme, endast 85 grader i ungefär 10 minuter. Bon appetit 480-500 g renfilé
Carpaccio på renfilé serverad med syltad svamp och pepparrot, jordärtskockskräm. Carpaccio på renfilé serverad med syltad svamp och pepparrot, jordärtskockskräm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.