Oxfilé. Ta fram oxfilén i god tid så den hinner bli rumsvarm och skär den sedan i ca 3cm tjocka bitar. Torka av bitarna med lite hushållspapper så de blir torra
Samefolkets dag den 6 februari firades över hela norden på många olika vis. Här i Norge och speciellt i Oslo firades den här dagen med en hel del måltidsrelaterade inslag
Jag tror att jag har hittat mitt favoritkött och det är ren. Vad jag än har provat på när det gäller renkött hittills så har jag fullkomligt älskat det
Kött, potatis och rödvin = lördag. Finhacka örterna till köttet. Gnid in köttet med örter och olivolja. Bind eventuellt upp köttet med steksnöre och bryn i stekpanna
Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Knorr Kött & grillkrydda. Stek i rikligt med smör i en panna (i två omgångar, annars blir köttet lätt kokt i stället för brynt om man lägger allt i pannan på en gång) så det får fin färg på båda sidor