Idag blev det ännu en dag i asiatiskt tema när vi gjorde en gryta vi döpt till Chickenthai red curry som bland annat har kokosmjölk, thai red curry och även jordnötssmör i sig vilket blev en perfekt kombination
Add chicken, skin-side down, and sear both sides until golden brown, about 2-3 minutes per side. 8 bone-in, skin-on chicken thighs. 2 tablespoons unsalted butter 8 bone-in, skin-on chicken thighs 1/4 cup peanuts, chopped 2 tablespoons chopped fresh cilantro leaves For the sauce 1/2 cup sweet chili sauce 2 tablespoons reduced sodium soy sauce 2 cloves garlic, minced 1 tablespoon fish sauce 1 tablespoon freshly grated ginger Juice of 1 lime 1 teaspoon Sriracha, or more, to taste
Plus att jag är mer förtjust i röd curry än grön, så tog det istället. 1 msk grön currypasta (eller röd)1 msk olja2 stjälkar citrongräs (inte de träiga delarna)750 ml kokosmjölk600-700 g kycklingfilé i strimlor på snedden2 gröna chilifrukter, urkärnade (1 liten kruka färsk koriander)1 msk farinsockerCa 20 basilikablad1 msk fisksås1 msk pressad citron2 små Äggplantor skivade på längdenStek currypastan med olja på rätt stark värme - man "mosar" ut currypastan i oljan. 1 msk grön currypasta
Dissolve the cornstarch in the coconut milk, then pour into the skillet. Add the chicken pieces. Mix in the curry paste, zucchini, bell pepper, carrot and onion
Sear chicken over medium heat in coconut oil. {you can either serve the curry over raw cauliflower rice or gently sauté it in a pan with a touch of coconut oil}
Dip chicken first in the eggwhites and then in coconut chip mixture and place over the baking sheet. I used coconut chips that was flavored with curry, but if you don't have that, you can always use regular coconut chips and season with curry spice
Lägg vitlök blanda lägg i vatten, kyckling och curry , salt blanda urdentligt och låt dem koka i 10 min. Häll i coconut och låt dem koka i 10 min ungerfär. 3 mtsk Curry. 1 Burk Coconut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.