Vi käkade de små kryddiga godingarna medcouscous, broccolifräs och fetaostsås. Dessa kanongoda morotsbollarna är gjorda efter i stort sett samma recept som jag använder när jag gör morotsbiffar (se här)
se och gjorde en del egna justeringar med kryddningen men det passar att tillsätta både kanel och kardemumma i köttfärsen om man vill prova det, och vill man kan man även blanda paprika i couscousen, eller vilken annan grönsak som helst som man är sugen på
Couscous. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt. Lägg couscous i en form. 2 dl couscous. Couscous2 dl couscous 2 dl vatten 1 tsk sesamolja 1 msk olivolja salt
Börja med att mortla spiskummin och stöt kardemummakapslarna lätt i morteln (behåll dem dock i hela skal) Rosta sedan couscous och kryddor i torr kastrull tills den får en lätt gyllene färg
De här biffarna jag gjorde idag var bara så smarrigaoch goda med sin sås. KRYDDIGA KÖTTFÄRSBIFFAR I EXOTISK SÅS lchf4 port600 g blandfärs1 ägg1 dl vispgrädde2 msk pofiber1/2 tsk salt1 msk sweet chilisås1 msk kinesisk soja1/2 msk kalvfond1. Häll såsen över de brynta biffarna i stekpannan och låt småputtra tills biffarna är klara, ca 10 minuterServera med valfria tillbehör och njut
Blanda mjölet med lite kallt vatten och rör ner i såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen med ugnsstekt klyftpotatis, sallad, tomat, gurka och majschips
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.