Upp medfisk, grönsaker och juice från pannan, strö med reserverade basilikablad, och stoppar in. Vid tiden fisken kokas bör couscous ha sugit upp allt vatten och vara redo att tjäna
Sätt ugnen på 200 grader, Lägg fisken i en smord ugnsform. Bred ut blandningen över fisken och grädda i ugnen i cirka 20 minuter. 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja). 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja) 2 dl crème fraîche 2 klyftor vitlök 1 msk grov fransk senap 1 krm salt 1 dl Västerbottensost, riven 3 msk persilja, hackad
Servera fiskenmed rotsaksmos och citronklyfta. Strö ströbrödsblandningen över fisken. Skala och finhacka löken och blanda med ströbröd, citronskal, pressad vitlök och persilja
Servera med koktpotatis, gröna ärtor och limeklyftor och garnera med dill. Salta och peppra fisken. Dela fiskfilén i 2 bitar och lägg dem i två smorda ugnssäkra formar. Bred blandningen över fisken och stek fisken mitt i ugnen i ca 10 minuter. 300 g fiskfilé
Vi käkade de små kryddiga godingarna medcouscous, broccolifräs och fetaostsås. Dessa kanongoda morotsbollarna är gjorda efter i stort sett samma recept som jag använder när jag gör morotsbiffar (se här)
Till couscousen gjorde vi en marockansk fiskrätt som verkligen blev överraskande lyckad. Ett väldigt bra sätt att tillaga lite snäll fiskfilé som t ex kolja
Krydda med citronpeppar. Vi åt en väldigt god fiskrätt häromdagen som jag måste tipsa om. Vi är ganska dåliga på att äta fisk här hemma så när man hittar ett recept som alla gillar får man verkligen lägga det på minnet
Servera med potatis. Bred ut det på fisken. Fiskunder krämigt rotsakstäcke (4 personer). 400 gram färskost med smak av vitlök och örter. Smörj en ugnsfast form med 1 msk olja. Skölj och dela broccolin och minimajsen, vänd runt dem i 1 msk olja och strö dem runt fisken i formen. 400 gram färskost med smak av vitlök och örter
se och gjorde en del egna justeringar med kryddningen men det passar att tillsätta både kanel och kardemumma i köttfärsen om man vill prova det, och vill man kan man även blanda paprika i couscousen, eller vilken annan grönsak som helst som man är sugen på
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt. Couscous. Lägg couscous i en form. 2 dl couscous. Couscous2 dl couscous 2 dl vatten 1 tsk sesamolja 1 msk olivolja salt
Lägg kompotten i timbalformar och täck med smördegen. Pensla med ett uppvispat ägg. Nagga locket med en gaffel så den inte reser sig för mycket vid bakningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.