Bulgur och dyligt

Bulgur och dyligt

Couscous Patties

Couscous Patties

Hur gott som helst och lite lyxigare får du dem genom att fylla dem med ost. platta massan mellan händerna och lägg några bitar feta i mitten och förslut så
Hirsburgare

Hirsburgare

Som variation till bönbiffar och -burgare kan det kanske sitta fint med vegetariska biffar baserade på (överbliven) kokt hirs
Couscous med lök och russin

Couscous med lök och russin

I senaste numret av Buffé fanns en artikel på temat Marrakech med recept som innehåller många kryddor och smaker
Couscous med kryddiga korvar

Couscous med kryddiga korvar

Lägg upp couscous, grönsaker och korvar på ett fat. Häll i olivolja i en kastrull och tillsätt tomaterna och harissan
Pärlcouscous med sommarens örter

Pärlcouscous med sommarens örter

Ombyte förnöjer och när du tröttnat på färskpotatis på längden och tvären kan jag rekommendera den här couscousvarianten som tillbehör till en bit grillat kött
Burgol, burghul, bulgur, etc.

Burgol, burghul, bulgur, etc.

(olika namn för samma sak) härstammar från mellanöstern och framställs av vetekorn som förkokats, torkats och krossats
KORV MED KRÄMIG COUSCOUS

KORV MED KRÄMIG COUSCOUS

Den passar ju även till kyckling och annat kött. Och den var hur god som helst. Dessutom snabb, enkel och billig
Heta räkor med couscous

Heta räkor med couscous

Koka upp vatten, buljong, lite salt och oljan. Dra av från plattan och häll i couscous. Hacka vitlöken och fräs den i olja
Heta Räkor Med Chili Och Couscous

Heta Räkor Med Chili Och Couscous

Många smaker - Mycket räkor - Ganska starkt - Lättlagat - Låter det bra då ska ni absolut prova de här heta räkorna med chili och couscous
Couscouspanna med rökt fläsk

Couscouspanna med rökt fläsk

Skär purjolök och fläsk i bitar. Rör ner tomater, purjo och fläsket i pannan och krydda med salt, peppar och basilika
Blomkålscouscous

Blomkålscouscous

Häll över i en skål och vänd ned resten av grönsakerna. Pressa över saften från lime och häll över olja
Couscouskaka

Couscouskaka

Rör i saffran, cayenne och salt. Häll över i en form och låt stå i kylen minst en timme. Skär i sex tårtbitar, pensla med olja och in i ugnen 175°c, 15 minuter. 1/2 gul paprika, strimladen näve sparris, skuren i bitar, ta bort den träiga änden bara [jag använde vit för den var billigare, grön går minst lika bra]1 morot, riven3 vårlökar, hackade1/2 c gröna ärtor1 c körsbärstomater, halveradeSvartpepparbasilika eller persiljaFräs paprika, sparris en stund, tillsätt resten av ingredienserna och fräs till de är mjuka o goa
Avocado-couscous med räkor

Avocado-couscous med räkor

Koka upp buljongen och rör ner couscousen. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och tärna paprika och avokado
Couscoussallad

Couscoussallad

Fräs spenat i smör och salta. Blanda samman ingredienserna och smula över fetaost och toppa med cashewnötter
Kyckling couscous sweet chili

Kyckling couscous sweet chili

Skär kyckling i tärningar och purjolök i strimlor. Skala och hacka vitlök. Fräs vitlök och purjolök. Tillsätt juice, sweet chilisås, buljongtärning, soja och kyckling

Pers kikärtsröra

Skär baconet i små bitar och stek. Första gången Per bjöd på det här koket var jag något skeptisk men efter en tugga konstaterade jag att jag skulle kunna äta det lite för ofta
Lins- och quinoabiffar

Lins- och quinoabiffar

En annan god middag jag passade på att laga under påskledigheten var dessa fantastiskt goda lins- och quinoabiffar
Indisk Lunchlåda med Matvete & Kantareller

Indisk Lunchlåda med Matvete & Kantareller

Nu har jag varit superduperförutseende och fixat till lunchlådan till söndag redan idag eftersom jag vet att jag är hopplös på förmiddagarna när jag ska jobba kväll och aldrig gör ngt vettigt (efter träningen förståss)
Kikärtsbiffar m. keso

Kikärtsbiffar m. keso

Måndagar har blivit lite av en dag då jag brukar fynda keso och så även igår. Ibland när jag har haft turen att fynda keso brukar jag passa på att göra biffar baserade på just det och någon sorts bönor
Libanesisk rätt på svenskt vis

Libanesisk rätt på svenskt vis

Jag köpte Icas I love eco dinkelmatvete och kokade. Först blev jag lite besviken på konsistensen, som jag tyckte jag lite grötig, men efter att ha blandat det med resten av ingredienserna i taboullehn blev det jättegott och inte det minsta grötigt