Tyvärr hade vi ingen svamp men det hade varit fint med lite champinjoner i. När jag var i Skåneland för ett par veckor sedan gjorde jag Coqauvinpå kycklingfilé
Lägg över kycklingbitarna på ett fat medan du fräser bacon (skuren i bitar) och löken (hela). Häll påvinet,vatten och lägg i buljongtärningen, låt koka upp
Vill man få rätten att smaka bättre så är mitt förslag att man använder en bra ekologisk kyckling men då dessa ofta är större kan man behöva plussa på lite på övriga ingredienser
Koka potatisen påmedelhög värme. Klyv kycklingen i delar och skär bort vingspetsar och gump. Lyft ur kycklingen och tillbehören och koka ihop vätskan som bildades och red med maizena
4 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g) 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 150 g champinjoner smör till stekning 3 dl rödvin 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk soja 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk arrowrot eller maizena Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Bryn kyckling, schalottenlök, morot, vitlök och tärnat bacon tillsammans med tomatpurén i smöret. rejäl kyckling, gärna majskyckling eller gårdskyckling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.