CoqauVin är en favoritgryta – igår blev den dock en aning förfuskad. Jag hade intetid att köpa tupp så jag följde Anders Öhmans tips, i ett av hans inlägg, att göra Coq av Vin på kyckling lår och lårfiléer
Men så har lagt in något roligt, (tycker jag i alla fall) jag lekte ihop hela rätten utan att använda kniv för att hacka eller skära något, vilket många av er kommer helt säkert att gilla
Servera kycklingivin med rostade grönsaker. Fyll på med rödvin och lägg i kryddorna. Ta fram en stekgryta eller använd en stekpanna att bryna i och en kastrull som du lägger över i
IngredienserPortioner. 4 500 g kycklinglårfiléellerkycklingfilé av bröst 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g rökt sidfläskeller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g) 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 150 g champinjoner smör tillstekning 3 dl rödvin 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk soja 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk arrowrot ellermaizenaTillservering kokt potatis Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Skär kycklingeni grova bitar. Häll på vin och fond. Strimla fläsket och skala och hacka vitlöken. Stek kycklingenilite olja och smör i en stekgryta tills den fått färg
i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. F. r. a. n. s. k. h. u. m. o. t. 4. p. e. 1. f. ä. y. c. l. g. ,. 3. 2. ö. v. j. d. b. é. 5. 0. å. M. (. ). S. 8. L. T. K. -. d l
CoqauvinPortioner. Tärna fläsket och stek det knaprigt, låt sedan hälften av fläsket koka med. Vidservering, strö över resten av fläsket och dekorera med färska örter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.