Coq au vin med majskyckling och potatispuré
Milda.se
Milda.se

Coq au vin med majskyckling och potatispuré

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1½ kg majskyckling*
  • 6 dl rött vin
  • 1 morot
  • skalad och tärnad
  • 1 rödlök
  • skalad och hackad
  • 2 lagerblad
  • 1 msk Knorr Fond Brynt Lök
  • 1 msk Knorr Fond Kyckling
  • 1½ dl rött vin
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 400 g champinjoner
  • 6-8 steklökar
  • Maizena redning brun
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 700 g potatis
  • skalad
  • 50 g Milda margarin
  • 1½ dl Milda Mat
  • ½ dl mjölk
  • salt och nymalen vitpeppar
  • muskotnöt
  • malen
  • Milda flytande margarin till stekning
  • *Hittar du en ungtupp är det förstås extra roligt!

Beskrivning

    Klyv kycklingen i delar och skär bort vingspetsar och gump. Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden, lägg i kycklingen. Marinera i kylen i 12 timmar – 1 dygn. Stek kycklingdelarna gyllenbruna. Sila av morot och lök och koka upp marinaden i en gryta, tillsätt resterande delen av rödvinet och låt puttra tillsammans med kycklingen i 45 minuter. Knaperstek sidfläsket. Stek champinjoner och steklökar gyllenbruna. Tillsätt champinjoner, sidfläsk och lök i grytan. Koka ytterligare 25 minuter. Lyft ur kycklingen och tillbehören och koka ihop vätskan som bildades och red med maizena. Lägg tillbaka kycklingdelar, svamp, lök och sidfläsk. Låt koka i 5 minuter.

    Potatispuré: Koka potatisen på medelhög värme. Häll av vattnet, låt potatisen ånga av innan du du pressar den. Värm upp matlagningsgrädde, margarin och mjölk. Tillsätt mjölkblandningen i den pressade potatisen, vispa hastigt runt med en elvisp. Smaka av med salt, vitpeppar och malen muskotnöt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.