*Hittar du en ungtupp är det förstås extra roligt!
Beskrivning
Klyv kycklingen i delar och skär bort vingspetsar och gump. Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden, lägg i kycklingen. Marinera i kylen i 12 timmar – 1 dygn. Stek kycklingdelarna gyllenbruna. Sila av morot och lök och koka upp marinaden i en gryta, tillsätt resterande delen av rödvinet och låt puttra tillsammans med kycklingen i 45 minuter. Knaperstek sidfläsket. Stek champinjoner och steklökar gyllenbruna. Tillsätt champinjoner, sidfläsk och lök i grytan. Koka ytterligare 25 minuter. Lyft ur kycklingen och tillbehören och koka ihop vätskan som bildades och red med maizena. Lägg tillbaka kycklingdelar, svamp, lök och sidfläsk. Låt koka i 5 minuter.
Potatispuré: Koka potatisen på medelhög värme. Häll av vattnet, låt potatisen ånga av innan du du pressar den. Värm upp matlagningsgrädde, margarin och mjölk. Tillsätt mjölkblandningen i den pressade potatisen, vispa hastigt runt med en elvisp. Smaka av med salt, vitpeppar och malen muskotnöt.
Toppa soppan med vårlök, sockerärtor och chili. skalad och riven. Stek kycklingen gyllene tillsammans med curry i Milda Culinesse ca 5 minuter. Koka upp vatten med buljongtärningar, Milda Mini Mat 7%, ingefära och citrongräs. Tillsätt kycklingen och koka ytterligare 5 minuter. Fördela i 4 soppskålar och häll soppan över
Skiva morötter, champinjoner och bryn på, lägg i grytan och på med locket. Häll över vinet samt en nypa flingsalt, rosmarin, lagerblad och persiljestjälkar (stjälkarna till grytan och bladen till servering)
Täck även upp med rött vinoch buljong. Väljer man att faktisk äta kött, fågel, fisk så bör man vara medveten om hur djuret har mått och jag kan nog säga att det här var en av lyckligaste tupparna jag sett
4 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g) 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 150 g champinjoner smör till stekning 3 dl rödvin 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk soja 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk arrowrot eller maizena Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Häll över syltlök och hackad persilja och servera gärna tillsammans med en god potatispuré. Bryn kyckling, schalottenlök, morot, vitlök och tärnat bacon tillsammans med tomatpurén i smöret
Smaka av med salt och peppar, men kom ihåg att fläsket är salt. Ta upp kycklingbitarna med t. Smula ned buljongtärningarna och häll på rödvinet, vinägernoch vattnet
Häll av såsen, smaka av med salt och peppar och skumma upp den med mixerstav. Servera medpotatispuré. När man tänker på coqauvin blir det oftast en gryta med rött vin som påminner om boeuf bourguignon - en jättegod gryta, receptet finns här på bloggen
4 4 port ris eller annat gryn ca 450 g kycklinglårfilé 140 g bacon 2 vitlöksklyftor 1 gul lök 250 g färska champinjoner 1 msk olja 3 dl rött matlagningsvin 2 dl vispgrädde 1 dl vatten 3 lagerblad 1 tsk timjan 2 tsk majsstärkelse 1/2 kruka persilja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.