Skär Milda mat- och bakmargarin i mindre bitar. Sikta samman mjöl med bakpulver, florsocker och kakao. Tillsätt därefter nötter, vit choklad och ägg. Rör samman allt till en smidig deg.
Dela degen i två delar och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Platta till degen något uppe på.
Pensla degen med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugen i 12 min.
Skär dem i bitar strex efter de har tagits ut från ugnen. Låt dem därefter gräddas i ugnen i ytterligare 6-8 min på samma temperatur. Lägg dem därefter på galler och låt kylas av.
Hej på er. Onsdag redan. Dagarna rullar på så fort och jag blir nästan lite stressad över det. Kämpar på med att få så mycket gjort som möjligt med skolan nu innan jul så jag inte behöver tänka på det allt för mycket sen
Härliga skorpor med smak av choklad och mandel och en extra twist av vit choklad. En riktigt bra kaka att ha hemma då den är jättegod till kaffe eller att servera till vaniljglass
Jättegoda italienska skorpor som jag hittat receptet på i tidningen Hemmets Journal. 30-35 stycken125 g smör/margarin2 dl strösocker 2 ägg6½ dl vetemjöl1½ tsk bakpulver3 msk kakao1 tsk vaniljsocker100 g vitchokladUgn 175 grader + 100 grader för torkningRör smör och socker poröst och tillsätt äggen ett i taget under omrörning
Chokladbiscotti. Chokladbiscotti. Biscotti, här med smak av saffran. Nu närmar vi oss julen och då bakar jag gärna biscotti, en härligt knaprig och spröd skorpa med mandelsmak
Slopa saffran o du har biscotti, tillsätt cacao eller smält choklad och du får chokladbiscotti. Slopa saffran o du har biscotti, tillsätt cacao eller smält choklad och du får chokladbiscotti
Polkagris- och chokladbiscotti. I Polkagris- och chokladbiscotti100 g smör2 dl socker3 ägg2 tsk bakpulver7 dl vetemjölev lite salt 1 tsk vaniljsocker1 1/2 dl polkagrisar100 g mörk chokladGör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.