Hade tänkt göra lakritsbiscotti, men det finns ingen lakritsfudge att uppbringa här i Burträsk. Måste komma ihåg att köpa nästa gång jag åker in till schtaan
Förvaras gör Bicottin bäst på ett torrt ställe så att de inte tappar sin knaprighet, jag har mina på en plåt i luckan under ugnen och där håller de sig bra
Lavendelbiscotti a`la`Diskusgatan. Idag bakade jag med ett av dagisbarnen på jobbet och det blev en biscotti med rödbetor, frön och lavendel och de gillade dem skarpt
. Minnen och smaker hänger ju ofta ihop. Jag förs 12 år tillbaka i tiden av smaken av lavendel och choklad och förflyttas till ett litet restaurangkök på västkusten
Sätt ugnen på 200°C. Rör smör och socker poröst i matberedare. Tillsätt ägg och nötter. Mixa sedan i mjöl, bakpulver och lavendel och kör tills det precis är blandat
Jag är som ni säkert märkt glad i biscotti och de med lavendel är klart bäst tycker jag jag gillar mina små som en munsbit till kvälls teet men man kan självklart göra dessa större och förlänga gräddningstiden om man önskar
Eftersom saffran är så dyrt i år blir det inga saffranskorpor för min del utan istället gjorde jag dessa biscotti med de syltade apelsin- och citronskalen jag gjorde förra veckan
mor fick nybakade biscotti på sin dag i söndags. till ca 30 stora biscotti. 200 g sötmandel3 ägg3 ägggulor1 dl strösocker1 dl råsocker1 dl farinsocker2 msk vanilijsocker2 msk amaretto eller annan mandellikör8 dl vetemjöl1 tsk bakpulveren nypa saltvispa ihop ägg, äggulor, och socker pösigt
En enkel variant av biscotti som man enkelt svänger ihop, även om man är ovan. ½ dl (35 gram) sötmandel ½ dl (45 gram) torkade aprikoser 100 gram smör 1 dl socker 2 ägg 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Grovhacka sötmandeln och aprikoserna
Vi hade cykelfest i området där jag bor för ett tag sedan. Förra året var första gången vi deltog och då var den gemensamma nämnaren på alla som deltog att vi hade barn på samma dagis
Sätt på ugnen på 220 grader (varmluft 200 grader). Skär Milda mat- och bakmargarin i mindre bitar. Sikta samman mjöl med bakpulver, florsocker och kakao
Kolla gärna in mina Saffransskorpor också. Till den här tiden brukar jag göra saffransbiscotti, men i år gjorde jag, inspirerad av Magdalena, biscotti med lingon och vit choklad
Jag har aldrig bakat biscotti förut och jag har knappt ätit det heller. De innehåller ofta mandel som jag är känslig mot så det är nog därför jag oftast väljer annat på fik