Choklad- och rödbetstårta
Milda.se
Milda.se

Choklad- och rödbetstårta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl Milda flytande margarin
  • 5 dl rårörsocker
  • 3 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g smält choklad
  • gärna mörk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl chokladpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g kokta rödbetor
  • finhackade
  • 2 msk jordgubbssylt
  • 5 dl Milda mat & visp
  • 1 dl Milda mat & visp
  • 100 g choklad
  • finriven

Beskrivning

    Sätt på ugnen på 200 grader

    Blanda samman: margarin, socker, ägg och vaniljsocker i en matberedare till en slät smet i ca: 30 sekunder.

    Rör ned den smälta chokladen i äggsmeten.

    Skikta ned mjöl, chokladpulver och bakpulver ned i äggsmeten och rör om försiktigt till en slät smet.

    Rör försiktigt ned de finhackade rödbetorna. Häll upp smeten i 2 smorda springformar (18 cm i diameter). Grädda i mitten av ugnen i 30-40 min. Kontrollera med en provsticka att kakan är klar, är stickan torr - då är kakan klar.

    Låt kakorna stå och svalna helt.

    Fyllning: Vispa kylskåpskall Milda mat & visp fluffig. Dela tårtbottnarna på mitten och fyll dem ordentligt. Varva med sylt och grädde.

    Garnering: Vispa kylskåpskall Milda mat & visp fluffig. Bre över kakan med grädden och strö över finriven choklad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.