Jordgubbstårta med vaniljkräm
Milda.se
Milda.se

Jordgubbstårta med vaniljkräm

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 tsk salt
  • 3 ägg
  • 150 g Milda mat- och bakmargarin
  • 5 dl Milda flytande margarin
  • 1 msk Milda flytande margarin
  • till formen
  • 2-3 msk vetemjöl
  • till formen
  • 5 dl Milda Vaniljvisp
  • 200 g Crème Bonjour Naturell cream cheese
  • 500 g jordgubbar

Beskrivning

    Sätt ugnen på 180°C. Smörj och mjöla en avlång form (ca 25x20 cm), alternativt en rund form med avtagbara kanter (26 cm).

    Sikta ner mjöl och bakpulver i en bunke med hjälp av en finmaskig sil. Tillsätt socker, vaniljsocker, salt, ägg och margarin. Vispa ihop allt snabbt till en tjock smet med elvisp. Häll ner smeten och grädda näst längst ner i ugnen ca 35-40 minuter.

    Vispa vaniljvispen fluffig och blanda med cream cheese till en slät smet. Tvätta och rensa jordgubbarna, och dela dem om de är stora.

    När kakan är kall, bred på vaniljkrämen och toppa med jordgubbarna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.