Nilla's Kitchen. Ofta är det de allra enklaste rätterna som är godast. Linser, lök, chili, lime och koriander är enkla smakkombinationer som gör gott för själen
Idag gjorde jag chana masala, en het indisk kikärtsgryta, serverad tillsammans med limeyoghurt. Hacka tre gula lökar, en vitlöksklyfta och en tumme skalad ingefära fint
Det här med dal, "linscurry", är något som jag tycker det Indiska köket är outstanding på. Det här är ett recept på en sötsur dal, en härlig balans mellan tamarindsurt och jaggerysött
Heat the oil in a large pan over medium-low heat. Add the onion and generous pinches of salt and pepper and cook until browned and very soft, stirring occasionally, about 8 to 10 minutes
-- DAL FRY --. Finhacka vitlök & färsk koriander. Skiva tomater (på längden). Riv isär chilis i 7-8 bitar. Koka tomat, linser, salt, gurkmeja, hing-pulver i 600 ml vatten i 20-25 min
Moong Dal Tadka är en Indisk maträtt, som vanligen äts med ris eller med bröd. Moong Dal Tadka is an Indian dish, usually eaten with rice or with bread
Dal Fry är indiskt comfort food, en enkel linsrätt som är vanlig på många restauranger och vanligtvis lagad av toor dal, med ghee som ger smak och karaktär
När jag första gången smakade Gujarati Dal tyckte jag den var för söt, men nu älskar jag den – balansera med tex potatiscurry, kryddstekt spenat och syrlig, bitter pickles
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.