Idag tänkte jag dela med mig av ett favvorecept här hemma, sötsur kyckling på en blinkning. Sötsur kyckling med cashewnötter (4 pers). 2-3 kycklingfiléer. 2-3 paprikor (gröna och röda). 1-2 dl cashewnötter. 2-3 kycklingfiléer 2-3 paprikor (gröna och röda)
1-2 tsk hackad färsk chili. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka upp och sjud sedan såsen i ca 5 minuter, tills den tjocknar något och klarnar
Woka grön-sakerna i resten av oljan och lägg över i grytan. Skär kycklinglårfiléerna i bitar. Woka kycklingen i omgångar i en stekpanna med hälften av oljan, så att kycklingen blir brynt och genomstekt
Lagade Ku lao jou sötsurt fläsk med grönsaker och ananas tidigare. Sötsura såsen, gör dubbel sats om ni vill ha fläsk som simmar i sås, annars ska den bara täcka
Som på kinarestaurang, fast hemma. ) 4 port. 400 g strimlad kycklingfilé1 dl vetemjöl1 gul paprika, strimlad1 röd lök, strimlad1 tsk riven ingefära1 liten burk ananas i bitar
Egentligen kan den vara klar att avnjutas inom 20-30 minuter men jag föredrar att koka den lite längre, uppåt 40 minuter. Tillsätt ingefära, vitlök och chili och fortsätt att steka på i ca 3-4 minuter. Related 20-30 minuter m
Enda sen jag bodde i England har jag letat efter ett bra recept på sötsur kyckling. Det fanns en kinarestaurang där som hade en så jäkla god sötsur kyckling
Nej, tyvärr innebär ju inte mars månad per automatik att snön försvinner och att man kan lägga undan jackan till fördel för barärmat och sandaler, men det betyder att det är ditåt vi är på väg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.