Tonfiskpå burk – hiss eller diss. Tonfiskpå burk är kattmat för mig. Nyttigt, billigt och är en stapelvara som håller länge och perfekt att ha hemma ellerpå båten/sommarstugan/husbilen etc
4-6 400 g fryst tinad torskfilé 1 tomat 1/2 gurka 1 grön chili 1 silverlök 2 dl hackad koriander 2 1/2 dl färskpressad limejuice 1/2 tsk salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Otroligt gott i alla fall och mycket smidigt att förbereda det mesta fram till momentet då paketen ska in i ugnen ( ellerpå grillen där det passar lika bra att göra dem)
Ceviche är ursprungligen en fiskrätt från Peru som görs på färsk fisk som kan varieras (efter utbud eller tycke och smak) och som marineras i en citrussyrlig lag och kryddas med koriander
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Här tänkte jag bjuda på ett snabbt och enkelt recept på en soppa med torsk, fänkål och dill. Jag tycker soppa är en perfekt maträtt att ställa fram på middagsbordet då det förutom att vara värmande på kyliga dagar också är riktigt gott och något som kan varieras i all oändlighet
Låt den svalna eller kallna. 1, kallskuret, stekt kött eller kyckling. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Skiva tomat och lägg på. Lägg en stor klick smör ovanpå allt och vik ihop paketet. 1 bit torskrygg/paket. Ställ på grillen och grilla indirekt under lock i ca 15 min. 1 bit torskrygg
Men om du gillar sardeller och vill ha mer sälta, så lägg på det också. I originalreceptet som jag gjort till mitt används även sardeller men det tog jag bort för jag tänkte att det skulle kunna ta över och för min del tror jag att det var ett klokt beslut
Snitta upp purjolöken på längden och skölj ur, snitta den därefter i lagom bitar. Smörj in en eldfast form och placera den snittade purjon först på botten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.