Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, smör, socker och bakpulver i en stor bunke. Tillsätt äggula samt det hela ägget och rör sedan ner citronskal och vaniljsocker
Cantuccini. Jag har varit lite seg med uppdateringar, det senaste. Ber så mycket om ursäkt, och lovar att snarast återkomma med lite allt möjligt smått och gott som skapats under veckan
Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, smör, socker och bakpulver i en stor bunke. Tillsätt äggula samt det hela ägget och rör sedan ner citronskal och vaniljsocker
Men det skall inte vara krångligt, så idag blev det Italienska cantuccini… super goda. Efter en hektisk dag på jobbet så är bakning kul och avslappnande tycker jag
Om några veckor ska mina elever få ha provsmakning av ostar och då ska de lektionen innan få baka knäckebröd, grissinipinnar och cantuccini som tillbehör
Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i bitar. Blanda rabarber, potatismjöl och socker i en ugnssäker form. Krossa skorporna och blanda med smör-&rapsolja och citronskal
En körsbärskompott med vanilj och kanske ett par knapriga cantuccini till. Mat & Dryck. Toppdelad. Jesu uppståndelse, ägg, påskkärringar, fjäderprydda ris och mängder av godis – där har vi påsken i ett äggskal
Mandelskorpor, biscotti, cantucci, cantucci di Prato för att de är från staden Parto, cantuccini - det finns många namn på den hårda goda skorpa så olika vår vanliga porösa skorpa
cantuccini. Koka rabarber, socker och citronskal i en kastrull till en sås. Vaniljkräm. Blanda grädde, mjölk, äggulor, maizena och socker i en kastrull
I skolan bakade vi för fullt, bland annat Italienskt oliv-lantbröd och Cantuccini. Tiden går fort när man har det trevligt och det måste jag säga - år 2010 verkligen har passerat fort
Efter rundvandringen serverades vi en 3-rätters lunch som bestod av antipasti, pasta med bönor, kalvkött med ruccola och måltiden avslutades med cantuccini och små bitar av frukttårta, allt ackompanjerat av både vitt och rött vin för provning
Sen har vi de underbart goda cantuccini skorpor, enkla att göra och väldigt goda… försvinnande goda. Nu börjar det att kännas höst och då passar det bra att baka, tycker jag
Men idag blir det Italienska cantuccin och Margaretaskorpor, det är Svenska cantuccini… hihi. Nu är det torsdag och den här helgen är jag långledig, får se vad vi hittar på då
Kör cantuccinin i mixer och tillsätt det smälta smöret. 1 kg rabarber 1 msk potatismjöl 1 dl råsocker 200 cantuccini, här har jag blandat mandelsorten med chokladsorten 1,5 dl smält smör Ansa rabarbern och skär den i bitar. 200 cantuccini
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.