Cantuccini är namnet på smaksatta sådana. Färdiga cantuccini med massor av choklad. Vill man baka skorporna utan choklad så går det bra att ha i 2 1/2 dl hackad mandel istället för chokladen. 2 1/2 dl mald mandel. 2 1/2 dl mald mandel
Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, smör, socker och bakpulver i en stor bunke. Tillsätt äggula samt det hela ägget och rör sedan ner citronskal och vaniljsocker
Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, smör, socker och bakpulver i en stor bunke. Tillsätt äggula samt det hela ägget och rör sedan ner citronskal och vaniljsocker
Men det skall inte vara krångligt, så idag blev det Italienska cantuccini… super goda. Efter en hektisk dag på jobbet så är bakning kul och avslappnande tycker jag
Om några veckor ska mina elever få ha provsmakning av ostar och då ska de lektionen innan få baka knäckebröd, grissinipinnar och cantuccini som tillbehör
Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i bitar. Blanda rabarber, potatismjöl och socker i en ugnssäker form. Krossa skorporna och blanda med smör-&rapsolja och citronskal
En körsbärskompott med vanilj och kanske ett par knapriga cantuccini till. Knåda degen cirka femton minuter med maskin/elvisp eller längre för hand tills den är blank och fin och släpper bunkens kanter
cantuccini (små mandelskorpor). cantuccini (små mandelskorpor). 1/2 dl florsocker. 1/2 dl florsocker. Denna dessert uppkom en kväll då suget efter tiramisú blev för stort
Mandelskorpor, biscotti, cantucci, cantucci di Prato för att de är från staden Parto, cantuccini - det finns många namn på den hårda goda skorpa så olika vår vanliga porösa skorpa
cantuccini. Koka rabarber, socker och citronskal i en kastrull till en sås. Vaniljkräm. Blanda grädde, mjölk, äggulor, maizena och socker i en kastrull
I skolan bakade vi för fullt, bland annat Italienskt oliv-lantbröd och Cantuccini. Jag gjorde även en nyttig beräkning på hur mycket kostar att göra egen MMF i jämförelse med att köpa färdig marsipan/sugarpaste
Men idag blir det Italienska cantuccin och Margaretaskorpor, det är Svenska cantuccini… hihi. 2 1/2 dl socker, 125 g smör, ca 1 dl sirap, 1 ägg, 125 g russin eller mandel, ca 7 dl mjöl, 2 tsk bikarbonat. Relaterat 2 1/2 dl socker
Kör cantuccinin i mixer och tillsätt det smälta smöret. 1 kg rabarber 1 msk potatismjöl 1 dl råsocker 200 cantuccini, här har jag blandat mandelsorten med chokladsorten 1,5 dl smält smör Ansa rabarbern och skär den i bitar. 200 cantuccini
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.