Först hade jag inte tänkt att göra någon årskrönika. Men det har ju blivit lite av en tradition. Det är ju ganska trevligt att tänka tillbaka på året som gått och inse att det varit ännu ett innehållsrikt år
Härom veckan fick jag ett samtal från Eva - en av våra grannar med en förfrågan om Mockatårta. Och trots att jag aldrig gjort en Mockatårta tidigare så antog jag mig utmaningen med glädje, hur svårt kan det ju vara… *ler*Ett kärt minne från min barndom hos min mormor Karin är just Mockatårtan från konditoriet i Nossebro, den var sååå god
Jag ville ju ge mig på att baka i helgen och nog har jag bakat. Men som svågern sa, varför ge sig på gifflar när jag inte är den mest utvecklade "bagerskan" i sta'n
Här kommer en favorit i repris. Dessa pepparkaksgubbar gjorde jag för några år sen och de var riktigt goda, alldeles för goda för att hamna i glömska så därför lyfter jag fram receptet här igen
Härom dagen var det olidligt varmt och barnen tjatade om glass… Jag såg då fruktskålen med päron och kom på en genial tanke om att göra egen Piggelin-glass
Nu har vi lovat er, inte bara en gång utan två gånger att ni skulle få receptet på den makalöst goda efterrätten vi bjöd på i lördags på vårt lilla mexikanska samkväm
Detta frasigt smaskiga recept hittade jag på min favoritsida av inspiration – Pinterest. Ursprungsreceptet var egentligen med Nutella men jag valde att fylla de krispiga rullarna med dulce de leche istället
Hejsan vänner. Som ni kanske märkt så har jag haft ett längre uppehåll här på bloggen. Jag har genomgått en stor förändring i mitt liv och kände att bloggen fick ligga på is under tiden
Tänk dock på att när du smälter chokladen nästa gång inte värmer chokladen för varmt, då måste du börjar om, igen… Detta var del 1 av 2 i Bagerskans chokladskola. 2 i Bagerskans chokladskola
Vad vore julen utan marsipan och marsinpangrisen. Ingen riktig jul, eller hur. Man kan göra det enkla att köpa färig marsipan eller om man gillar utmaningar
Min mormor Karin dog för några år sedan på julafton och med julen nalkandes runt hörnet kom jag att tänka på en av alla hennes mjuka kakor som hon brukade baka
Det kan inte vara många som missade hysterin och uppståndelsen kring semmelwrapen som Mattias Ljungberg, konditor på Tössebageriet skapade tidigare i år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.