Lägg över i en stor gryta. 1skala och skär morötterna och lökarna i stora bitar och lägg ner i grytan. 1koka upp grytan och rör om under tiden. Låt grytan sjuda i cirka 1 1⁄2 timme under lock. 1Blanda ner champinjonerna och baconen i grytan
Boeuf bourguignon är på något sätt grytornas gryta. Grytan är också en rätt som skickat generationer av fransmän nöjda och mätta i säng efter en middag hemma i köket
Jag måste erkänna att jag är väldigt svag för mustiga grytor, när dessutom nya grytan skulle invigas fick det bli boeuf bourguinon som fick stå för inspirationen
Hans specialitet är burgundiskgryta och här kommer hans recept (från ICAs recept). Tillsätt baconblandningen och syltlök i grytan och rör om försiktigt
Jag gjorde min gryta i min crock pot (slow cooker) och köttet fullkomligt föll i sär, mums. Det går givetvis precis lika bra att göra grytan på spisen men det kräver då att man har uppsikt över den och kan röra i den med jämna mellanrum
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.