Deg till baugette, bröd och pizza. Degen lärde jag mig sätta under bakkursen på Solhaga Stenugnsbageri och har bakat både baugetter, bröd, focaccia och även pizza enligt brödreceptet många gånger sedan dess
}Önskar att jag kunde beskriva hur den här degen doftar, men jag är inte så bra på ord. Jag rekommenderar i stället den som är nyfiken att själv göra en sådan här deg
Förra söndagen så knådade jag ihop en lekdeg till barnen. Citronsyran måste du inte ha med i degen men den gör att den håller flera veckor (förutsatt att du förvarar den i kylen)
Det blev inte mycket deg kvar till bullar, blev en liten. Det är ju inte lätt att hålla sig. Hon kavlade på rätt länge men sen gick det inte att motstå längre
Det finns en deg man kan göra många goda sorters kakor av och det är mördeg. Blanda inte ihop den med smördeg som är den deg du bakar paj och wienerbröd av
Jag lagade en deg och av den gjorde jag två sorters bullar. ) Det är vanlig bulldeg (smakar lite som wienerbröd ändå) fyllt med smör, vaniljsocker och socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.