En önskan om att baka det egna matbrödet finns alltid, men tyvärr prioriteras det inte så ofta. Det här är dock ett enkelt långpannebröd som går snabbt att baka
Rör ihop allt på samma gång. Lägg bakplåtspapper i långpannan. Det blir 2 st stora limpor, de flyter ut. Grädda i 150 grader i ca 35 minuter, detta kan variera från ugn till ugn så prova dig fram
Äntligen har jag provat att baka surdegsbröd. Jag fick en surdeg av min mamma och gjorde sedan ett helt gäng små surdegar som nu ligger i frysenoch väntar på att bakas
Här kommer ett bra tips på ett lättgjort och supergott matbröd. Det är ett klassiskt filmjölksbröd, men detta gräddas i långpanna och delas till limpor
Jag har verkligen fått dille på att baka matbröd i långpanna. Det är ju så otroligt enkelt. Bara att sätta en del, jäsa, och sen välta ut i en smord långpanna och jäsa lite till…
Mmm säger jag bara. detta brödet var helt ljuvligt. Hade svårt att sluta äta faktiskt. Detta receptet rekommenderar jag er verkligen att prova =) Receptet kommer ifrån Matklubben
Lös upp jästen i det kalla vattnet och tillsätt därefter salt, havrekli och havregryn. Blanda sist ner vetemjöl och arbeta degen väl, eller tills den släpper degbunkens kanter
Det enda jag brukar göra är att baka filmjölkbröd (med mjöl) till mina föräldrar. Jag åt mina frallor med smör och ost, respektive sockerfri jordgubbssylt och ricotta