Jag har aldrig kokat knäck på spisen. Min mamma gjorde i mikron och så gör även jag. Man gör en liten sats i taget och skulle man misslyckas är det inte så mycket som går till spillo
Okej eftersom jag är halvt mörbultade efter mitt första kettlebells pass ever och inte lagat några matlådor (middagen blev två kokta ägg med kalles randiga) bjuder jag idag på en gammal favorit som kommer från Jamie Olivers middag på 30 min som är en riktigt bra kokbok
Ibland är det tomt i brödskrinet och så står man där och är så där paniksugen på bröd. Vad göra. Scones tar ju ändå en stund att röra till, sen ska man vänta på att ugnen blir varm och så ska de gräddas… Så jag uppfann (nåja, det finns nog en och annan som gjort något liknande före mig) ett ultrasnabbt och enkelt tunnbrödsrecept som man gräddar på spisen
Knäckebrödet funkar utmärkt till soppor och jag älskar att doppa det i mina olika köttsoppor. Passar superbra till soppa och som jag nämnde älskar jag att doppa det i mina köttsoppor
Blanda jästmix, rågmjöl och det mesta av vetemjölet i en bunke. Värm yoghurten till 40°. Häll i yoghurt, kummin, salt, smör och sirap i mjölblandningen
Idag har jag och Tyra varit lediga. Så härligt och välbehövligt. Både Jörgen och dottern har länge nu tjatat om när jag ska baka "de där goda knäckebröden" och ja jag håller med, de är supergoda
Jag är väldigt nöjd med hur mina första surdegsbröd kom ut ur ugnen och kommer defintivt baka bröd på burken igen, även om jag någon gång ska bekämpa min rädsla för att misslyckas med en egen surdeg och faktiskt ta tag i att ställa en hemmagjord burk i kylen
Kryddor, morot, grovt salt. och allt i ett bröd - ljuvligt gott, minst sagt. Det här är bara en av många varianter på matigt bröd jag bakat, brukar köra lite på "det jag tycker om får vara med"-principen, helt enkelt