Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jag har haft span på ett bröd ett tag nu och när mamma undrade om jag kunde bidra med något till påskbuffén kom jag att tänka på brödet men det visade sig då att jag glömt att spara sidan som favorit men efter många olika sökningar hittade jag tillslut samma bröd fast på en annan blogg
Degplutten får sedan bli ett bär till järneken. Mjöla på bakbordet och måtten så degen inte fastnar. En väldigt smidig hobbydeg, som förstås inte går att smaka på pga av den stora mängden bikarbonat
Lägg i champinjoner och rör om, låt stå till svampen släppt sin vätska och den kokat in igen. Skär champinjonerna i mindre bitar, finhacka dill och purjolök, finriv osten
Häromveckan hade jag pizzareportage i tidningarna jag skriver för, och innan jag lägger ut krönikan tänkte jag lägga ut pizzadegenoch tomatsåsen i ett eget inlägg här, som är enkelt att länka till i framtiden när man hittar på nya recept på pizza framöver
Riktigt god till både rostat bröd med eller utan ost ochtill ostbrickan. Lägg dem i en stor gryta (ej aluminium) tillsammans med kanelstänger och vatten
Arbeta in mjölet tills du får en klibbfri smidig deg. Smula ner jästen i en degbunke. Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott brödoch sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
För den som inte är så förtjust i att göra pajdeg (läs jag till exempel) går det jättebra att använda färdig pizzadeg som läggs i en gjutjärnspanna med fyllning och sedan in i ugnen
Till vardags blir det mest att jag tar en frukt som mellanmål men på helgerna, när jag har lite extra tid, så är det kul att prova på och röra ihop något nytt
), Nordefors, Spisat/Receptomaten och några till. Du kan verkligen tillaga allt i en sådan ugn. Vi fick verkligen en intensivkurs häromkvällen i att baka brödoch pizza av bakgurun Maria Blohm och Electrolux
Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Smula sönder jästen i en bunke och lös upp den i lite av degspadet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.