Budapestbakelse – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 11 1/2 dl hasselnötsmjöl
  • 11/2 dl maizena
  • 14 äggvitor
  • 1300 g grädde - vispad
  • 12 apelsiner, fileade
  • 110 färska hallon
  • 1100 g mörk chokladSätt ugnen på 170 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Blanda strösocker, hasselnötsmjöl och maizena i en bunke. Vispa äggvita fluffigt och fast, tillsätt lite i taget av strösockret och vispa till en fast maräng.
  • 1 Blanda försiktigt i de torra ingredienserna med en slickepott tills det är välblandat. Spritsa ut med sprits och tyll, mellan 17-18 st plåtlånga strängar tätt på bakplåtspappret eller tills smeten tar slut.
  • 1 Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 20 min, lufta ugnen några sekunder och baka ytterligare 2 min.
  • 1 Ta ut botten ur ugnen och låt svalna, lägg på ett bakplåtspapper på botten och vänd den så att du har undersidan uppåt.
  • 1 Stryk på ett tunt lager grädde, sprid ut små apelsinbitar och delade hallonbitar, rulla ihop till en rulle.
  • 1 Dela längden i 8 bakelser, ringla över lite smält mörk choklad och pudra på florsocker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.