1100 g
mörk chokladSätt ugnen på 170 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Blanda strösocker, hasselnötsmjöl och maizena i en bunke. Vispa äggvita fluffigt och fast, tillsätt lite i taget av strösockret och vispa till en fast maräng.
1 Blanda
försiktigt i de torra ingredienserna med en slickepott tills det är välblandat. Spritsa ut med sprits och tyll, mellan 17-18 st plåtlånga strängar tätt på bakplåtspappret eller tills smeten tar slut.
1 Grädda
mitt i ugnen på 170 grader i 20 min, lufta ugnen några sekunder och baka ytterligare 2 min.
1 Ta
ut botten ur ugnen och låt svalna, lägg på ett bakplåtspapper på botten och vänd den så att du har undersidan uppåt.
1 Stryk
på ett tunt lager grädde, sprid ut små apelsinbitar och delade hallonbitar, rulla ihop till en rulle.
1 Dela
längden i 8 bakelser, ringla över lite smält mörk choklad och pudra på florsocker.
Här kommer 30 recept på billig vardagsmat – 1 middagstips för varje dag i hela månaden. 30 recept p. Kommer du ihåg att jag körde Snålseptember förra året
Servera med en skiva nyttigt bröd – t ex mitt glutenfria som du hittar HÄR. Jag har satt ihop en nyttig vecka med nyttiga recept som jag själv tänkte köra i nästa vecka
Då var det måndag och vardag igen. Helgerna är alldeles för korta känns det som. Vi har i alla fall ätit god mat i helgen och till söndagsmiddag fick det bli lax i ugn
I Umeå blev deltagarna så pass nyfikna och inspirerade att jag beslutade mig att ta fram ett recept som är så likt traditionellt, svenskt, mjukt tunnbröd som möjligt
Eftersom jag vanligtvis missar Malmöfestivalen får jag inte längre min årliga fix (och eftersom jag heller inte hänger så mycket på västkusten på somrarna där man kan köpa dem i kiosker som nattamat – hur grymt är inte det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.