Fördela broccolin, paprikan, fetaosten, baconet, basilikan och den rivna osten i pajskalet. Börja med att koka broccolibuketterna ett par minuter i saltat vatten
Pajdeg. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut dem i en pajform (ca 24 cm). Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda pajen i ca 25 minuter tills smeten har stelnat. 200 g lättkokta broccolibuketter. 100 g tärnad fetaost. Pajdeg 125 g smör 2 dl vetemjöl fullkorn 1 dl siktat dinkelmjöl 2 krm salt Fyllning 200 g lättkokta broccolibuketter 100 g tärnad fetaost 250 g fint strimlad kassler 1 dl riven lagrad ost 3 lättvispade ägg 3 dl mjölk Salt Vitpeppar
Lägg i linser, broccoli och fetaost i pajskalet och häll sedan över äggsmeten. Dela broccolin i små buketter och fräs den sedan mjuk på medelvärme i lite olja
Pajdeg. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut dem i en pajform (ca 24 cm). Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda pajen i ca 25 minuter tills smeten har stelnat. 200 g lättkokta broccolibuketter. 100 g tärnad fetaost
Idag lyxade jag till det lite och testade att göra en lite nyttigare variant av paj som jag fyllde med rökt lamm, broccoli soltorkade tomater och fetaost och den blev väldigt populär hos herrarna i detta hus
Fördela bacon, smulad ädelost och broccolibuketter i pajskalet. Vi gjorde en av våra favoriter med broccoli och ädelost, men testade att göra en botten på mandelmjöl
Fördela bacon, champinjoner, smulad ädelost och broccolibuketter i pajskalet. En riktig fredagsfavorit hos oss är pajer av olika slag och paj med bacon och ädelost är ett säkert kort
zucchini, spenat och fetaost (jag hade i salladsost istället för feta). Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Fördela skinka och broccoli i pajskalet. Broccoli och skinka, kan inte bli annat än gott. Välkommen måndag och läsarePaj är smidigt om man ska ha mat för många gäster och vill förbereda i förväg
Dela broccolin i mindre buketter och skiva rotstocken tunt. 1230 g kyld pajdeg. 12 st broccolistånd. 11 msk smör 230 g kyld pajdeg 1 rulle 1 st purjolök 2 st broccolistånd 100 g bacon 2 msk olivolja 4 st ägg 2 dl mjölk standard 1 dl vispgrädde 1 msk timjan finhackad flingsalt och svartpeppar 50 g blåmögelost 50 g lagrad ost präst eller cheddar sallad till serveringSätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnssäker pajform (24 centimeter i diameter) med 1 matsked smör. Tillsätt broccolin, fräs ytterligare 2–3 minuter tills den mjuknat lite. 1Lägg grönsaker, bacon och ädelost i pajskalet
Fördela broccoli, spenat, lax och räkor i pajskalet och strö över krydda. Förväll broccolibuketterna (spar eventuellt stjälkarna till soppa eller något annat) några minuter i lättsaltat vatten och låt rinna av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.