Vegetariskt

Vegetariskt

  • 11 Recept
Blomkålsris med solrosfrön

Blomkålsris med solrosfrön

Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 500 g blomkål (eller färdigt blomkålsris) 1/2 dl solrosfrön 2 msk smör 1 tsk gurkmeja 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 dl hackad persilja Lägg till i inköpslistan
Kebabsås

Kebabsås

Två sorters hemmagjorda kebabsåser. Vitlök- och tomatsås, lika goda som de man får i sitt favorit kebabställe
Paj utan botten med zucchini, spenat och fetaost

Paj utan botten med zucchini, spenat och fetaost

Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Råkostsallad á la Viktväktarna

Råkostsallad á la Viktväktarna

Denna gång med enbart morot och vitkål Ååååh denna 'gamla godingen' gjorde jag igår. Ett recept från Viktväktarna som funnits i mitt liv i minst 10 år
Stekt ris med mexikansk smak

Stekt ris med mexikansk smak

Jag har lagat mycket mexikanska smaker den senaste tiden. Chili, lime, koriander, spiskummin, chipotle…
Stekt ris med grönsaker

Stekt ris med grönsaker

Ansa, skölj och strimla purjon. Tärna paprikan fint och finhacka vitlöken. Skala ingefäran och riv den fint
Broccoli - feta - tomatpaj

Broccoli - feta - tomatpaj

Ugn 225 grader. Gör pajdegen och låt vila kallt minst 30 minuter. Kavla ut och klä en form, 28 cm diameter med degen och förgrädda i ugnen i 5 minuter
Broccoli & fetaost paj

Broccoli & fetaost paj

I går gjorde jag paj till middag och jag ville prova ett nytt recept med bovetemjöl. Så jag googlade runt lite tills jag hittade ett på Zarah Öbergs hemsida Bovete är en ört, lättsmält och rik på mineraler, och ett trevligt alternativ till vete